Vad Finns i Min Datorburk?

Det finns flera sätt att enkelt få fram en lista på vilka komponenter din dator består av:

1. Windows (XP och andra) har en funktion som heter Systeminformation. Klicka på den gröna startknappen längst ner till vänster på din dators skrivbord. Välj Alla Program, därefter mappen Tillbehör, mappen Systemverktyg - och slutligen Systeminformation.

2. Använd andra program som ger information om datorns olika komponenter. T ex har Norton Systemworks också programmet CheckIt Diagnostics. Med det får du mer information än Windows Systeminformation och du kan också testa datorns delar. Alternativt så har din datortillverkare kanske lagt in ett diagnosprogram. Sådana brukar t ex heta ”HP Diagnos.” Din Internet-leverantör använder förmodligen ett program för ett samla information om din dator; t ex Telias Supportassistenten.

3. Sök på Internet efter tjänster som ger gratis diagnos och information. Var försiktig med vem du tillåter söka på din dator; är det inte Microsoft eller något av de stora säkerhetsföretagen eller din datortillverkare så bör du helst låta bli.

På den här bloggen kommer du vartefter att hitta många artiklar som beskriver olika tjänster och tipsar om hur du löser problem eller använder datorn smartare. Fråga gärna själv: använd länken till ”kommentarer” här nedan eller skicka e-post (adress i sidofältet, kom bara ihåg att ta bort texten som säger nej tack till spam.)
Tips: Om du snabbt vill veta vad en komponent är och har för funktion, sök på Google och Wikipedia. Samma sak om du får felmeddelanden: kopiera meddelandet och klistra in det i Googles sökfält.

Nu är du ett steg närmare geekgalaXen -- vad nu det är. Det viktiga är att du förstår att du inte sitter framför ett mysterium. Egentligen är allt väldigt enkelt, det har bara blivit komplicerat med åren, i takt med att nya produkter har kommit innan vi hunnit lära oss de gamla.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem