Fem Saker Du Inte Visste om Google

Googles sökfält är finurligare än vad många anar. Här är några av mina favoriter:

1. Osynlig miniräknare och konverterare. Skriv till exempel 987 / 123 i sökfältet så kommer svaret 987 / 123 = 8.02439024 på bråkdelen av en sekund och du behöver inte ens lämna webläsarens fönster. Har du fått en prisuppgift i utländsk valuta och vill veta vad det motsvarar i svenska pengar? Skriv till exempel 700 thai money in sek, så kommer svaret 700 Thai baht = 134.433816 Swedish kronor. Kan det bli enklare? Länkar: Kalkylatorn, Valutaväxling.

2. Vad hette den där filmen, nu igen? Filmen är berömd för fartfyllda biljakter, men vem spelade huvudrollen och vad heter filmen? Jag skriver movie: famous car chase i sökfältet. Resultat nummer två träffar rätt: The Bullit (1968) med Steve McQueen. Nummer ett, The French Connection och nummer tre, Mad Max II: The Road Warrior verkar också spännande. Tack för hjälpen, Google! Länk: Movies.

3. Mammas Rabarberpaj. Använd sajtsök när du snabbt vill se vad olika sajter säger om ett ämne. Skriv rabarberpaj site:ica.se i sökfältet så listas alla recept på rabarberpaj som finns på ICAs sajt. Inte gott nog? Söksidan är framme så du ändrar snabbt ica.se till coop.se för att se om den sajten har något smaskigare. Och visst är det mandelmassa som är den hemliga ingridiensen. Länk: Site Search.

4. Uppslagsboken Google. Skriv define:lost i sökfältet så får du fram definitioner av ordet lost från ordböcker - även svenska om ordet finns i vårt språk. På samma sida berättar Google hur ordet används, till exempel att det är en uppmärksammad amerikansk tv-serie. Länk: Definitions.

5. Det tryckta ordets makt. Det går att bläddra i riktiga böcker på nätet också. Skriv till exempel christina queen sweden, many lovers i sökfältet på sidan books.google.com så kommer det fram ett par hundra referenser. Välj en, som den här, och prisa Google för att du slapp knata iväg till biblioteket för att titta på sidan 285 i E. Litell, Living Age som nämner Christina och hennes many lovers.

Har du haft nytta av de här tipsen? Google har mer information, läs Mer om Google, Mer om Google Search.

Se poster på den här sajten i avdelningen Google. Se poster taggade Google.

Taggar: , , , , , ,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem