Kontrollera Dina Fönster

DM2 är ett underbart litet program som gör saker med dina program- och Windows fönster som du aldrig trodde var möjliga. Några godbitar som du inte längre behöver vara utan:

- Minimera ett fönster till en flytande ikon på skrivbordet.
- Minimera ett fönster till en ikon i systemfältet.
- Göm ett fönster helt och hållet.
- Gör ett fönster transparent.
- Växla till ett virtuellt skrivbord på en halv sekund, inga fönster eller genvägar försvinner!

Ladda ner
DM2 är gratis om du inte använder det för profit. Programmet ligger i en 135 kb zip mapp - hämta den här. Länken tar dig till en sida med spegel-sajter för nerladdning. Välj en plats i Europa. Spara den zippade filen på din hårddisk.

Kom i gång
Extrahera alla filer och öppna mappen med DM2.exe ikonen, den ser ut som på bilden till höger. Högerklicka på ikonen och välj Fäst på Startmenyn, eller välj Skicka till och skapa en genväg till skrivbordet. Programmet ska inte installeras, det startar när du klickar på ikonen. Gör det.

Nu ser du två nya ikoner i systemfältet, som på bilden till höger. Brevid DM2 stjärnan finns en etta. Senare kan du högerklicka på den för att skapa ett virtuellt skrivbord.

Minimera Fönster
För att gömma ett fönster i vilket program som helst, eller minimera det till en ikon på skrivbordet eller i systemfältet, högerklicka på...
För att återställa ett fönster, dubbelklicka eller högerklicka på ikonen och välj Återställ. Du kan också återställa alla fönster genom att klicka på DM2-ikonen i systemfältet.

Inställningar, Svenska
Dubbelklicka på DM2 ikonen - stjärnan - i systemfältet (kallas också meddelandefältet). Ett fönster som ser ut som det på bilden nedan öppnas. Fast det är på engelska, inte svenska som på bilden. Det ska vi ändra på nu. Börja med att klicka på Advanced under Settings i listan till höger. Välj sedan Svenska i rull-menyn som jag har markerat. Om språket inte ändras direkt kan du starta om DM2. Vill du att DM2 ska starta automatiskt med Windows fyller du in den rutan också innan du klickar OK.

Tips: DM2 öppnar/stänger CD-luckan med kortkommandot Shift + UpPil. Använder du det kommandot för andra uppgifter, som för att markera text, kan du byta kommando. Välj Kortkommando i Inställningar. Markera kommandot Shift + UpPil och klicka på knappen Redigera. Använd tangentbordet för att skapa det nya kommandot, t ex Shift + Alt + UpPil. Avsluta med OK.

Gör hela fönstret genomskinligt
Du kan själv bestämma vilken grad av opacitet som du vill att ditt fönster ska ha. Klicka på program-ikonen längst upp till vänster i ett fönster. Välj opacitet och ett procent-tal så blir effekten synlig på en gång.

För att återställa, repetera proceduren eller högerklicka på DM2 ikonen i vad jag kallar systemfältet och andra kallar meddelandefältet - längst ner till höger på skärmen.

Fler funktioner - Mer information
På DM2s hemsida kan du läsa mer om alla funktioner. Sajten är på engelska. Förklaringar till insticksprogrammen (plug-ins) finns om du följer länkarna i vänster-spalten.

Tack till "Google Operating System" för tipset!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem