Testa Säkerheten Online - del 2

Några enkla steg för att kontrollera att din online säkerhet är så bra som du hoppas att den är kan rädda dig från en katastrof om oturen är framme. Som tur är finns det flera gratisverktyg på nätet som gör jobbet åt oss. Den här gången använder vi säkerhetsföretaget Symantecs nätverktyg för att testa brandväggar. Den första artikeln i den här serien handlade om den nya Microsoft sajten Windows Live Security Center.

Symantec Security Check

Använd Internet Explorer när du kör den här kontrollen. Den här länken tar dig dig direkt till startsidan. Klicka Go så öppnas ett nytt fönster där du får välja Security Scan eller Virus Detection -- välj Security Scan nu och bokmärk sidan om du vill att Symantec ska scanna din dator för virus senare. Notera också på den här sidan att längst upp till höger finns en rull-meny med länkar till Symantec sajter i andra länder. Tyvärr finns inte Security Scan på den svenska sidan, så vi använder den amerikanska sajten i stället.

När du klickat på Security Scan kommer du till en sida med End User License Agreement, eller användar överenskommelse som vi kan kalla det. Klicka först på den runda knappen I accept och sedan på knappen Next. Testet startar. Med en bra uppkoppling är det färdigt om ett par minuter.

Resultatet visas som på bilden nedan:

Om inga säkerhetsluckor hittades står det Safe efter Security Status -- markerat med gul färg i texten ovan. I resultatlistan ska du se gröna punkter med en avbockning - då är allt grönt, Symantec hittade inga hål i ditt brandväggsskydd. Som du ser har jag ett gult varningstecken i min resultatlista. Det beror på att jag gjorde testet med Firefox webläsaren; en del av testet måste köras med Internet Explorer, därför slutfördes inte den delen och jag blev varnad.

Om du blir varnad är det bara att följa informationen för mer hjälp. Är du klar kan du återvända till startsidan, klicka på Go igen och sedan välja den röda knappen för virusskydd-testet om du vill köra det också. Kör en säkerhetskontroll varje gång du installerar ett nytt skyddsprogram eller hårdvara med inbyggd brandvägg, som en router (gateway).

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem