Dagens Tips - Flash Inställningar

Ändra Inställningar i Macromedia Flash Player

Adobe Macromedia Flash är ett program som spelar upp animerade bilder in din webläsare. När det rör på sig i annonser är det oftast Flash som webläsaren använder. Flash finns förmodligen på ditt system även om du inte vet om det. Har du inte tittat närmare på hur Flash är inställt bör du göra det nu, främst för att undvika säkerhetsluckor. Du kan ändra inställningarna på två sätt:

1) Högerklicka på en animerad bild som du tror spelas av Flash. Välj Settings. Ett fönster som liknar detta (nedan) ska komma fram.
Första fliken från vänster är sekretess-alternativ; du väljer att inte tillåta att programmet använder din mikrofon och kamera om du inte behöver de funktionerna. I nästa flik ställer du in hur mycket utrymme sajten får använda för att spara inställnings-information på din dator; 10 kb ska räcka. Flikarna som är kvar, med mikrofon och kamera, ställer du bara in om du har problem med kameran eller mikrofonen tillsammans med Flash. Klicka på Close för att avsluta.

2) Du kan också ändra dessa inställningar och vissa andra, som t ex hur ofta Flash ska se om det finns uppdateringar, på Adobes sida. Börja här så får du en introduktion (engelska). När du ska ändra inställningarna kommer du se bilder som påminner om den ovan. Bli inte lurad, det är grafik som är aktiv och klickbar, inte inklistrade bilder.

Om du frestas att stänga av Flash helt och hållet för att du irriteras av rörliga annonser, tänk på att Internetbanker, spelsajter och shoppingsajter kan sluta fungera om du stänger av Flash. Vill du ändå gå vidare så får du leta i din webläsares avancerade inställningar som du når från menyn Verktyg.

Ett smartare sätt är att ställa in ditt anti-virus/spyware program att blockera Flash annonser. Olika program erbjuder olika möjligheter, programmets hjälpfil ska beskriva vad du kan göra. Om du använder Norton Internet Security kan du först prova att stänga av annonser helt. Vill du bara tillåta Flash för vissa sajter kan du ge dessa sajter tillåtelse att använda Flash genom att gå till Sekretess inställningar i från huvudfönstret och välja avancerade inställningar.

Vill du kontrollera att Flash är installerat på ditt system, gå till Kontrollpanelen och välj Lägg Till/Ta Bort program. Om Adobe inte är listat är det inte installerat. Vill du uppdatera Flash Player, börja här.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem