Dagens Tips

Starta om datorn "utan att starta om."

Om Windows känns lite trögare än vanligt och du inte vill lägga några minuter på att stänga av och starta om maskinen kan du starta om Utforskaren i stället. Det är Windows funktionen som bl a öppnar fönster och håller ordning på skrivbordet.

Så här gör du: Öppna Aktivitetshanteraren genom att högerklicka på aktivitetsfältet längst ner på skärmen (eller tryck ctrl + alt + del samtidigt på tangentbordet). Välj fliken Processer. Klicka på det grå fältet där det står Namn så listas processerna i bokstavsordning. Högerklicka på explorer.exe och välj Avsluta Process. Ett varningsmeddelande dyker nu upp. Klicka Ja (du vill avsluta processen). Allt utom Aktivitetshanteraren försvinner nu från ditt skrivbord. För att starta om Explorer, välj menyn Arkiv högst upp till höger i Aktivitetshanteraren. Välj Ny aktivitet (kör...). I fältet som kommer fram skriver du explorer.exe. Klicka på OK så startar Explorer om och Windows känns förhoppningsvis lite fräschare.

Det kan verka komplicerat första gången men när du känner dig hemma i Aktivitetshanteraren genomför du det här ingreppet på några sekunder.
Alternativ: Du fräschar upp Windows ännu mer genom att Logga Ut och sedan logga in igen, men det tar nästan lika lång tid som att starta om maskinen. För att logga ut, använd Start knappen längst ner till vänster på skrivbordet som när du stänger av/startar om, men välj att logga av istället.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem