Installera DC++ 0.691 Svenska - del II

Vill du att DC++ ska vara på svenska har du kommit rätt. Den här artikeln visar hur du gör.
Har du inte installerat DC++ ännu, eller har en äldre version (lägre nummer än 0.691 alltså) ska du börja med den här artikeln: Installera DC++ 0.691 Svenska -del I.
Kommande avsnitt i den här serien beskriver hur du kommer i gång med fildelningsprogrammet DC++ och hur du använder det för att ladda hem och dela ut filer. För bas-information om DC++, läs inledningen till del I.

För att du ska få en svensk version av DC++ behöver du ladda hem en särskild språkfil och ställa in programmet så att det använder filen som du hämtat. Det är ett enkelt ingrepp som inte kommer att ta mer än fem minuter.

1. Ladda hem språkfilen genom att klicka på den här länken. Det är en liten fil som du snabbt tar hem på mindre än en minut med bredbandsuppkoppling. Spara filen till din DC++ mapp, d v s där du har installerat programmet; mappen borde heta något i stil med C:\program\DC++.

Vill du använda ett annat språk eller söka efter uppdateringar till den svenska språkfilen så är det den här sidan du ska kolla in.

2. Starta DC++. Du ska berätta för programmet att du har en svensk språkfil som det kan använda. Det gör du genom att gå till inställningarna, som i den engelska versionen kallas Settings. Dit kommer du genom att välja File i topp-menyn och sedan Settings. Se bilden nedan:

Ett fönster som ser ut som det nedan kommer fram. Här ska du klicka på Appearance. Innehållet i fönstret ändras nu och ser ut ungefär som det nedan, utan de röda pilarna och gula markeringarna som jag lagt till som hjälp, och utan den utsuddade delen som jag tog bort för att texten inte ska distrahera dig.

Det enda du ska göra nu är att visa programmet vart din språkfil ligger. I fältet som är markerat med gul färg ovan under den blå texten Language file ska platsen på din dator där språkfilen är sparad synas när du är färdig. Har du följt instruktionerna i steg 1 så är det din DC++ program mapp. Du behöver inte fylla i den här informationen själv. Klicka i stället på knappen Browse som jag pekat ut med en röd pil. Ett Windows fönster öppnas. Bläddra dig fram till din språkfil (som heter Swedish_for_DC++_0.691.xml). Klicka på filen. Windows fönstret ska nu stängas automatiskt. I DC++ fönstret som du har öppet och som ser ut som det ovan ska nu fältet som är gulmarkerat ovan visa språkfilens plats på din dator. Klicka på OK.

3. Stäng DC++. Grattis! Installationen är nu klar. Nästa gång du startar DC++ är programmet på svenska. Filnamn och meddelanden som skickas kan självklart vara på vilka språk som helst även i fortsättningen.

Du behöver inte starta om datorn efter den här installationen. Har du kommentarer eller frågor, använd länken i blå text nedan.

3 Kommentarer:

At 26/2/07 10:55, Anonymous Anonym sa...

Hur laddar man hem musik/filmer?

/ Josefin

 
At 7/11/08 04:38, Blogger daniel sa...

först måste du vara med i en hub
sen kan du söka eller lada ner deras fillistor

 
At 30/11/08 09:34, Anonymous Anonym sa...

Excellent instruktion av DDJ

Mvh

Roger

 

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem