Installera DC++ 0.691 Svenska

Det här är en nyskriven guide till hur du installerar fildelningsprogrammet DC++ på din dator. Det är den första i en serie. Följande avsnitt kommer att beskriva hur du ställer in och använder programmet. Du kan följa guiden steg-för-steg. Eller så kan du läsa igenom artikeln nu för att få svar på de vanligaste frågorna och sedan komma tillbaka hit om du behöver hjälp.
Har du redan DC++ version 0.691 och vill att programmet ska vara på svenska kan du gå direkt till den här artikeln om att installera språkfiler.

DC++ är gratis och innehåller ingen reklam. Det är ett av de mest populära programmen för fildelning eftersom det går snabbt och för att alla som hämtar filer också delar ut filer. Att dela är inte alltid obligatoriskt - du kan börja ditt fildelaräventyr med en tom mapp. Du kommer snart att upptäcka att desto mer du ger, desto mer kan du få. Samma princip gäller för uppkopplingen: lägre hastighet går bra men med mer bandvidd kommer du åt fler filer. Jag återkommer till detta. Vill du veta mer innan du går vidare kan du läsa artikeln om Direct Connect på Wikipedia (svenska).
En stor fördel med DC++ är att fildelningen inte är beroende av en enstaka sajt, som t ex Pirate Bay. Istället använder du en av flera tusen ”hubbar” som kopplar ihop dig med andra användare. Behöver du inspiration om de moraliska och politiska aspekterna med fildelning kan du läsa den här artikeln.


Hämta hem DC++

1. För att hämta den senaste versionen av DC++, klicka på den här länken och spara filen till din hårddisk.

Om inte nedladdningen börjar automatiskt kan du välja en annan sajt att ladda hem filen från genom att använda den här länken: DC++ v.0691 (Installer). Du kommer till en sida med flera Download länkar från olika länder. Välj en, t ex i Tyskland som är relativt nära till Sverige. Nedladdningen ska börja automatiskt. Om inte, välj en annan av dessa så kallade "spegelsajter" genom att klicka på en annan Download länk.

2. I mappen som du laddade hem filen till ska du hitta en ikon som heter DCPlusPlus-0.691.exe. Den brukar se ut som på bilden nedan.

Installera DC++ i Windows XP

3. Stäng alla andra program som är öppna. Har du ett bra säkerhetsprogram, t ex Norton eller Telia Säkersurf, F-Secure, så ska det går bra att fortsätta utan att stänga av Internet och säkerhetsprogrammen. Om du vet att ditt anti-virus program brukar spotta och fräsa när du installerar andra program, koppla då ned från Internet och stäng av dina säkerhetsprogram också innan du fortsätter till nästa punkt.

4. Klicka på DC++ ikonen. Ett fönster som ser ut som på bilden nedan dyker upp på din skärm. (De röda pilarna har jag satt dit för att hjälpa dig att hitta det som jag beskriver). Se till att rutan till vänster är bockad. Det innebär att du godkänner licensavtalet vilket det är nödvändigt för att kunna fortsätta installationen. Klicka sedan på Next.


5. I nästa fönster som kommer fram ska du se till att alla rutor är bockade. Se nedan. Klicka sedan på Next. Ett nytt fönster kommer fram.


6. Här bestämmer du vilken mapp DC++ ska installeras i och det är lämpligen i samma mapp där du har alla andra program. På bilden nedan står det e: i fältet (markerat med gul färg). Det är för att min hårddisk är uppdelad i partitioner och jag vill installera DC++ på disken som heter e. Har du inte flera partitioner står det istället C. Har du flera partitioner (eller hårddiskar) så kan det vara en bra idé att installera programmet på en annan disk än c, så slipper du ha fildelarprogrammet på samma disk som ditt system. För att ändra vilken disk/partition du vill att DC++ ska installeras på, klicka på knappen Browse och välj en mapp. När rätt plats står i fönstret som är markerat med gult nedan klickar du på Install.


7. Om du redan har en tidigare version av DC++ installerad på din dator så kommer ett fönster som ser ut som det nedan att komma fram. Välj Ja för att behålla alla data, såsom inställningar och fil-listor. Då slipper du konfigurera DC++ på nytt. Har du inte installerat DC++ tidigare så kommer inte det här fönstret fram, gå bara vidare till punkt 7.


8. Efter du har klickat på Install (se punkt 6) och valt att spara dina inställningar om du hade en tidigare version av DC++ (se punkt 7) så startar installationen. När installationen är färdig ser du att det står Completed överst till vänster. Klicka på Close.


Avsluta Installationen

9. DC++ startar eventuellt automatiskt nu. Det är ok.

10. Brandväggen frågar eventuellt nu, eller senare, om DC++ ska få ansluta till Internet. Svara ja.

11. Det är alltid en bra idé att starta om datorn efter en installation. Du kan göra det nu.

Nästa steg är att installera den svenska språkfilen - läs guiden och sätt i gång, det tar bara ett par minuter.

I kommande avsnitt beskriver jag steg för steg hur du kommer igång med DC++. Har du frågor, synpunkter, om det här eller något annat? Skriv en kommentar, det är bara att klicka på länken i blå text nedan till höger.

5 Kommentarer:

At 13/7/07 09:58, Anonymous Anonym sa...

Hei. Har problem med DC++. Har lastat det ner otaliga gånger och allt fungerar førutom att når jeg searchar sker ikke noe. Når jeg for ex. søker "Get file list" sker ikke noe. Har prøvt det meste. Kopplat bort brandmur m.m. inget hjelper. Vore tacksam før hjelp. River mitt hår.
Med venlig hilsen
Rose-Marir Tollefsen
Nicknamn: (ninja)
IP: 88.90.148.79

 
At 29/1/08 21:16, Anonymous Anonym sa...

vad ska man göra på settings för att dc ska funka

 
At 7/11/08 04:40, Blogger daniel sa...

http://dclist.eu/hublist.xml.bz2 New!
http://hublist.se/hublist.xml.bz2
http://dchublist.com/hublist.xml.bz2
http://dchublist.com/hublist.config.bz2
http://www.KarlstadRocks.se/PublicHublist.config
http://www.hublist.org/PublicHubList.config.bz2
http://www.hublist.org/hublists/se.PublicHubList.xml.bz2
http://www.hublist.org/PublicHubList.xml.bz2
http://www.hublist.org/FullHubList.config.bz2
http://www.hublist.org/FullHubList.xml.bz2
http://hublist.dreamland-net.eu/PublicHubList.config.bz2
http://hublist.dreamland-net.eu/PublicHubList.config.bz2
http://www.dcinfo.org/PublicHubList.config.bz2
http://www.hubdc.org/PublicHubList.config
http://dc.wikfall.se/dc/PublicHubList.config
http://list.hublist.nu/PublicHublist.config
http://dclist.eu/hublist.xml.bz2

 
At 7/11/08 04:41, Blogger daniel sa...

där har ni några listor ni kan skriva där ni söker hubbar

 
At 9/3/09 19:02, Anonymous Anonym sa...

Hur lägger man till hubbar i utorrent genom dc++ när man har sharen genom en proxy via ett A-klass närverk rakt på en backbone från företag? har hört att det finns ett knep, min fasters bror har gjort det så han kan ladda ner en massa video filer HELT GRATIS!!! hjälp snarast, tack på förhand

 

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem