Tips - Avdelningar i Blogger Blogg

Om du bloggar med Blogger...

... har du kanske önskat att du kunde gruppera dina poster i avdelningar (aka kategorier). Sörj inte längre utan läs vidare, för möjligheten är här.

Det är supersmarta Phydeaux3 som har delat med sig av sitt blogger hack för att skapa avdelningar i blogger bloggar. Systemet bygger på taggar till Del.icio.us som listas i bloggen. Att det fungerar bra ser du i min kolumn till vänster, under Avdelningar. Jag satte igång Phy3s hack innan jag började posta artiklar och har inget att klaga på förutom att ett ä ibland transformeras till en arabisk bokstav men det kan bero på annat.

Läs mer om hur du gör på Phy3s blogg. Informationen är omfattande men guiden är välskriven. Räkna med att det tar ett par timmars hackande för att få igång Delicious-to-Blogger (d2b).

Varför blogger själva inte erbjuder kategorier undrar många. De har inte sagt mycket om det men för ungefär ett år sedan fick alla blogger bloggare rösta på vilka nya funktioner de mest önskade. Kategorier kanske inte listades särskilt högt? Jag rekommenderar fortfarande Blogger, inte minst för att det är kul. Men om du insisterar på att ha avdelningar på din första blogg och inte vill använda dig av Phy3s hack (eller något annat, det finns fler), kan det vara värt att kolla Wordpress istället.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem