Google Desktop v.4 nu på Svenska

Nu finns Google Desktop version 4 på svenska. Den mest slående nyheten är integrationen av så kallade gadgets (som kallas manicker och widgets på andra håll). Det tycks finnas en gadget för det mesta: världsklocka, e-mail lista, nyhetsrulle, filmtips, väderprognos - för att nämna några. Lägg de gadgets du väljer på skrivbordet - de är i gång även om inte webläsaren är öppen - eller håll de i ett sidofält som öppnas automatiskt när du flyttar musen till skärmens kant.

När du prövat det kommer du inte vilja vara utan sökfältet som dyker upp på skärmen varje gång du trycker två gånger på tangentbordets Ctrl knapp.

Kärnan i Google Desktop är sökfunktionen. Du söker på din dator lika snabbt och effektivt som du söker med Google på nätet. Programmet skapar ett index över dina filer, e-mail, besökta websidor, filmer, chatt - nästan allt du vill. Desktop-sök kan samköras med web-sök så att resultaten visas på samma sida.

Hur påverkar Google Desktop mitt system?
En sökning med Google Desktop Google är både snabbare och mer träffsäker än en sökning med Windows filsökaren. Version 4 fungerar med Windows XP och 2000 (SP3). Sökningen sker när datorn inte är aktiv; programmet påverkar inte märkbart hur datorn arbetar. Undantaget är timmarna direkt efter installationen när programmet ska indexera allt för första gången. Du kan välja en annan tidpunkt.

Google Desktop använder en hel del minne, även när det ligger i bakgrunden. Har du tillräckligt minne i datorn kommer du inte märka att programmet arbetar. Indexeringstjänsten och hela programmet kan stängas av när som helst.

Vill du få ett lättare system kan du i stället stänga av Windows egen indexeringstjänst om du inte använder filsökaren väldigt ofta. Det gör du genom att öppna Den här datorn. Högerklicka på symbolen för disken (C, E osv) som du vill stänga av indexeringen på. Välj Egenskaper. Bocka av rutan Tillåt att Indexeringstjänsten indexerar den här disken. Klicka sedan Ok. Upprepa proceduren om du har fler diskar installerade. Starta om datorn.

Finns det alternativ?
Ja, Copernic Desktop Search har ett gott rykte för att vara stabil och effektiv. Dock finns den inte på svenska. Du missar integrationen med Googles vanliga websök och andra Google tjänster också. Jag har inte fått samma vibbar om Yahoo! Desktop Search men förmodar att även det programmet utvecklas snabbt. Är du Yahoo! fantast kan du titta närmare. Svensk version saknas. Notera: Använd bara ett av programmen ovan, inte två eller flera tillsammans.

Länk: Hämta eller läs mer om Google Desktop


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem