Snygga Till Alt-Tab Bläddraren i XP

I Windows XP kan vi bläddra snabbt mellan öppna fönster genom att använda tangenterna Alt + Tab tillsammans för att se symboler som representerar programmen som har fönster öppna. Det fungerar bra tills vi har fyra fönster öppna i samma program och därför ser fyra likadana symboler. Visst vore det bättre om vi kunde se en bild av varje sida? Det kan vi nu, genom att utrusta Alt+Tab funktionen med Förhandsvisning av öppna dokument. Så här ser det ut:

Förhandsvisningen är inbyggd i nya Windows Vista. Vill du ha funktionen redan nu kan du ladda hem en programfil (543 kb) från Microsoft. Gå till den internationella sidan för Microsoft PowerToys och välj Taskswitch.exe i högerspalten. Eller hämta filen direkt här. Spara filen på din dator. När du öppnar filen startas Microsofts program-installerare som du säkert har sett tidigare. Installationen är ett enkelt ingrepp som inte tar mer än några minuter. Om du uppmanas att starta om datorn när installationen är klar bör du göra det.

Om Microsoft PowerToys: PowerToys är tillägg till Windows XP som utvecklas av Microsoft men som inte ingår i Windows . Microsoft erbjuder ingen support för PowerToys-tillägg. Det finns många godbitar att hämta men alla fungerar inte på alla system. Alt-Tab Replacement har jag installerat och vet att det fungerar i svenska XP (Pro, SP2). Andra tillägg kanske inte gör det. Läs dokumenten innan du provar. Vissa PowerToys kräver att du har .Net paketet installerat. (Finns på XP skivan om du vill ha det).

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem