Microsoft Lanserar Privat Mapp

Hemlisar är till för att skyddas men det är inte alltid lätt när flera personer använder samma dator och onda hackarglin på Internet gör sitt bästa för att tränga sig förbi brandväggen. Vill du vara säker på att nyfikna ögon inte faller på dina privata filer finns nu ett litet program från Microsoft som skapar en lösenordsskyddad mapp i din användarprofil. Lägger du dina hemlisar där kan du sova lungt om natten.

Microsoft Private Folder 1.0 är gratis men ligger under Windows Genuine Advantage, vilket innebär att du måste ha en laglig kopia av operativsystemet. Programmet kräver Windows XP eller senare. Programmet hämtas från den internationella sajten eftersom det inte finns hos Microsoft Sverige ännu. Det innebär inga problem eftersom allt programmet gör är att skapa en lösenordsskyddad mapp. Jag har installerat Microsoft Private Folder 1.0 på WinXP Svenska med service pack 2. Nedladdningen och installationen tar mindre än fem minuter. Därefter måste datorn startas om.

En genväg till mappen skapas på skrivbordet och programmet lägger sig i programlistan som du når från Start knappen. Välj Microsoft Private Folder 1.0 från programlistan så öppnas ett fönster där du bestämmer lösenordet. När mappen är öppen finns en ikon med ett lås i aktivitetsfältet. Högerklicka på den och välj options om du vill ändra inställningar. Du kan t ex ta bort genvägen från skrivbordet och bestämma tidsgränsen innan mappen låser sig igen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till artikeln:

Skapa en länk

<< Hem